Izbira kuhinje

Lux 361 - Weiß Hochglanz

Pri opremljanju doma se pogosto zgodi, da moramo sprejemati kompromise, kar velja tudi za izbiro kuhinje. Na to vplivajo tako cene opreme kot drugi dejavniki, ki so pomembni pri nakupu.

Pri izbiri kuhinje je potrebno pomisliti na naslednje:

– Kakšen je način plačila? Si lahko privoščite enkratno plačilo kuhinje, ali se boste raje odločili za obročno plačevanje? Večina prodajalcev kuhinj vam omogoča obe možnosti in večina potrošnikov se zaradi cen kuhinj seveda odloči za obročno odplačevanje. Pri tem lahko prodajalec ponudi svoj načrt financiranja s posojilom pri banki, s katero redno sodeluje, lahko pa tudi sami najdete ugodnejši kredit pri drugi banki (ali koristite sredstva iz posojila, ki ste ga najeli za izgradnjo ali nakup celotnega doma). Glede na to, da se krediti glede pogojev in obrestnih mer med seboj precej razlikujejo, vsekakor velja dobro preveriti ponudbo bančnih kreditov na trgu.

– Pomembna dejavnika pri izbiri kuhinje dostava in montaža. Vam bodo kuhinjo dostavili brezplačno, ali bo potrebno doplačilo? Kako daleč (v kilometrih) vam jo lahko dostavijo brezplačno? Bi raje našli svojega prevoznika, ki bo morda cenejši? Pri montaži se vsekakor izplača odločiti za monterje trgovca oziroma prodajalca, saj bo le tako kuhinja zmontirana hitro in natančno. Pozanimajte pa se o tem, ali vam bodo zmontirali zgolj lesene dele, ali tudi priključili vse aparate. V salonu kuhinj Kuhinje Domestika denimo, imajo brezplačno tako dostavo kot tudi montažo.

– Kaj pa garancija? Pri nakupu kuhinje je potrebno pomisliti tudi na to! Dobre in kvalitetne kuhinje imajo pogosto precej dolgo življenjsko dobo in posledično si lahko tudi prodajalci privoščijo ponuditi na takšno kuhinjo precejšno garancijo.

Kuhinje za različne okuse

Pri nakupu kuhinje moramo biti previdni tudi pri tem, kakšno kuhinjo sploh želimo. Zavedati se je potrebno, da bomo v kuhinji, ki si jo bomo kupili preživeli daleč največ časa. Ali se bomo lahko v naši kuhinji dobro počutili iz dneva v dan naslednjih 10 ali 15 let? Prvo kar nas bo v to prepričalo je, da pri ogledu kuhinje že v salonu začutite mravljince v trebuhu. Preprosto se morate v kuhinjo zaljubiti, saj drugače ne bo šlo. Samo tako vam ne bo težko plačati kuhinje in v njej dnevno bivati. Potrebno pa se bo tudi posvetovati z ostalimi družinskimi člani. Kuhinje, ki so všeč ženskam ponavadi niso moškim in obratno. Škoda je izgubljati besede o tem, da je dobro preveriti tudi ali bo kuhinja všeč staršem in starim staršem. Vsakega okusa pač ne gre zadovoljiti, zato priporočamo, da se pogovorite samo s svojim partnerjem in izbereta kuhinjo, ki bo obema všeč.

Leave a comment

Filed under Kuhinje

Leave a comment